Verslag zomerbijeenkomst ATG.
De bezem werd nog net even door Il Cuoco gehaald en er werd nog snel met een doekje gepoetst. Direct daarna gingen de deuren wagenwijd open. Niet alleen de zon glipte royaal naar binnen maar tevens werd de eerste groep gasten ontvangen in Il Cuoco. Wij als leden en sponsoren van de ATG mochten het spits afbijten. Er is een toppertje toegevoegd aan de culinaire Deurningerstraat. Met een glas Prosecco in de hand werden de mensen welkom geheten door de voorzitter Jeroen ter Wal.
Heerlijke bonbons werden gepresenteerd door Linda Baas.
Het woord werd gegeven aan de heer Jeroen Kok, eigenaar van Il Cuoco, die, toen wij een lekkere amuse kregen uitgereikt, zijn bevlogen verhaal vertelde over het ontstaan en de gedachten achter
Il Cuoco. Nog drie dagen alles indelen en dan kan vrijdag de zaak open voor eenieder.
Heel veel succes!
De buurman, de heer Shaw Woo van restaurant TAO vertelde een even enthousiast verhaal over zijn TAO, de start, de strategie en het niveau. Dat deed hij met enthousiasme en een grote dosis humor. Tevens werd heel erg duidelijk hoe belangrijk het is om als drie buren op een rij optimaal met elkaar samen te werken. De sushi’s waren van een niveau, die je in heel Enschede en ver daarbuiten niet zult aantreffen. Met stelligheid durf ik te zeggen dat iemand die geen sushi lust, zijn vingers aflikt bij de sushi’s van TAO. Dit is de hogeschool van Japans vakmanschap.
Na de twee bezoekjes komen we vervolgens bij de derde topper, restaurant Verso, een zaak die duidelijk niet onderdoet voor de beide buren. Patrick van het Bolscher en zijn team hebben ons verwend in zijn zaak en op het besloten terras. Het Italiaanse buffet was van een bijzondere klasse, lekker, gevarieerd, verrassend en oogstrelend. Bij de wijnen van het Twentsch Wijnhuis en het mineraalwater van Bru werden ook nog de kazen van de Sligro uitgestald en de broodspecialiteiten van Carl Siegert complementeerden het geheel.
Natasja Bosvelt gaf nog een uitleg over de gang van zaken en de komende veranderingen in het onderwijs op het ROC. Iedereen kan met een heel tevreden gevoel terugkijken op deze mooie dag. Met een lekkere kop Beukenhorst- koffie met bonbons werd de avond besloten. Jeroen ter Wal dankte eenieder die deze dag tot een succes hebben gemaakt en deelde mee dat de najaarsbijeenkomst op 25 oktober a.s. bij distilleerderij Scultes in Ootmarsum zal zijn.
De maan schijnt, het is nog steeds aangenaam warm buiten en ik denk dat de Deurningerstraat de GOUDSTRAAT van Enschede gaat worden; voor zover het dat nog niet is!